Tot twee keer toe gaf Zulte Waregem gisteren een voorsprong weg in een doelpuntenrijke match. Vooral de vroege rode kaart van Dachelet zette Bergen op weg naar een verdiende zege. Concurrenten Westerlo en Lierse brengen Zulte Waregem in slechte papieren.

Voor de wedstrijd was er de huldiging voor Frank De Bleeckere. De misschien wel beste scheidsrechter in de Belgische geschiedenis nam voor de laatste keer het fluitje in de mond voor een officiële wedstrijd.

De wedstrijd kwam aarzelend op gang. Het was duidelijk dat Kalezic met zijn behouden opstelling geen risico wou nemen. Toen een vrijgespeelde Naessens echter perfect Chevalier bediende, twijfelde die geen seconde. Hij zette Werner op het verkeerde been en de thuisploeg zat op rozen.  Het doelpunt inspireerde echter geen van beide ploegen tot een offensief.

Rood bij afscheid

Zulte Waregem bracht echter zelf wat animo in de wedstrijd. Dachelet ging te driest in op Blondelle en de afscheidnemende Frank De Bleeckere aarzelde geen ogenblik en stuurde de verdediger richting douche. Meteen daarna kon Monteyne wel doorbreken, maar Ibou besloot de mooie voorzet te zwak op Bossut.  Even later kwam de gelijkmaker er toch, toen Sapina een corner van Matthys overhoeks binnenknikte. Bossut en Werner konden zich nog onderscheiden op pogingen van Matumona en Hamalainen.

Oplapwerk


Na de rust was het Zulte Waregem dat weer op voorsprong kwam. Een corner passeerde alles en iedereen, en Skulason ramde de bal hoog in doel. Perbet kopte even later een voorzet van Matthys nog zwak op Bossut, maar dezelfde twee protagonisten bleken iets voor het uur wel succesvol en brachten de bordjes weer gelijk.

Zulte Waregem speelde met de billen dicht, maar toch vond Bergen geen gaatje. Het was echter weer op stilstaande fase dat Bergen op voorsprong klom. Lépicier, vergeten door de thuisdefensie, knalde een corner van Matthys in het dak van het doel.
Het slotoffensief van Zulte Waregem leverde niet meer op dan een carambole voor het doel van Werner.