Roger Vanden Stock: 'Frank De Bleeckere was een groot scheidsrechter'
Roger Vanden Stock (r., met Herman Van Holsbeeck) Foto: © Mark Renders
Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock bracht vrijdag in een perscommuniqué hulde aan Frank De Bleeckere, die zaterdag een punt achter zijn scheidsrechtersloopbaan zet. 'Frank De Bleeckere was een groot scheidsrechter, die in het rijtje past van Belgische toparbiters als Marcel Van Langenhove en Alex Ponnet', klinkt het.

'Geen enkele wedstrijd is dezelfde, de druk is altijd groot en de verhouding tussen clubs en scheidsrechters is soms erg gespannen. De Bleeckere mag terugblikken op een uitmuntende loopbaan. Ik wens hem, in naam van alle medewerkers en spelers van RSC Anderlecht, een geweldige laatste wedstrijd, maar vooral een mooi voetbalpensioen. Persoonlijk hoop ik dat De Bleeckere zijn kennis en ervaring ten dienste zal stellen van jonge Belgische scheidsrechters.'

De Bleeckere fluit zaterdag met Zulte Waregem tegen Bergen zijn allerlaatste wedstrijd. De zesvoudige Scheidsrechter van het Jaar zet aan de Gaverbeek een punt achter zeventien jaar in eerste klasse. Eind november nam hij met het Champions League-duel tussen Arsenal en Borussia Dortmund ook al afscheid van het internationale toneel. De 45-jarige Bleeckere heeft binnenkort de maximumleeftijd bereikt om internationaal nog wedstrijden te mogen leiden en besloot daarom eerder al dat hij er dan ook op nationaal vlak de brui aan geeft..

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig