Dodental Luik stijgt naar zes
Foto: AFP
De 75-jarige vrouw, die eerder verkeerdelijk bij de overledenen werd gerekend, is donderdag officieel dood verklaard. Daardoor stijgt het aantal slachtoffers van de aanslag dinsdag in Luik naar vijf. Daarnaast pleegde de dader, Nordin Amrani, zelfmoord.

De procureur van Luik, Danièle Reynders, verklaarde dinsdagavond dat een 75-jarige vrouw was bezweken aan de verwondingen die ze opliep bij de aanslag. Woensdagochtend bleek echter dat de vrouw nog niet was overleden. Woensdagavond verklaarden bronnen in het ziekenhuis waar de vrouw verbleef, nog dat ze het iets beter zou stellen. Vanochtend werd de vrouw dan toch officieel dood verklaard.

Daarmee komt het aantal dodelijke slachtoffers die Nordin Amrani maakte, op vijf. Amrani schoot dinsdagochtend zijn poetsvrouw, Antonietta Rogano (45), dood. Later bracht hij op het marktplein dodelijke verwondingen toe aan Gabriël Leblond (17 maanden), Mehdi - roepnaam ‘Nathan' -  Belhadj (15) en Pierre Gerouville (17). Ten slotte pleegde Amrani zelfmoord met zijn revolver.

Zwaargewonden

De andere zwaargewonde slachtoffers zijn gelukkig buiten levensgevaar, al zijn enkelen er zeer erg aan toe.

Een tienermeisje kreeg een kogel in het hart en ligt aan een machine die haar bloedsomloop regelt. Ze is met succes geopereerd en buiten levensgevaar. Nog drie andere patiënten liggen op de afdeling intensieve verzorging. Zij kregen kogels of granaatscherven in de buik, maar zijn eveneens buiten levensgevaar.

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in