De 36-jarige Tom H., de vriend van de vermiste Elke Wevers (32) uit Neeroeteren (Maaseik), is maandagavond aangehouden na het afleggen van een test met de leugendetector. Vorige vrijdag nam Tom H. met de ouders van Elke nog deel aan de fakkeltocht ter nagedachtenis van Elke Wevers.

De man had vrijwillig ingestemd met het afleggen van de leugendetectortest en belandde vervolgens achter de tralies.

Al een jaar ondernamen familie, vrienden, gerecht en politie tevergeefs verschillende zoekacties naar de vrouw, die op 9 december 2010 spoorloos verdween. Ze stond een collega op te wachten, die haar zou oppikken met de wagen. Elke Wevers stuurde een sms dat ze zich niet goed voelde. Ze zou terug naar huis keren, maar daar kwam ze nooit aan. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

Het onderzoek kende afgelopen maandag dus een verrassende wending met de aanhouding van de vriend van Elke Wevers. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer in Tongeren, die over zijn verdere aanhouding beslist.

Vorige vrijdag namen in Neeroeteren nog 500 familieleden, vrienden en sympathisanten van Elke Wevers deel aan een fakkeltocht op de eerste verjaardag van de verdwijning van de vrouw.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig