Schrijven helpt je sneller aan werk
Foto: Jobat.be
De eenvoudigste manier om opnieuw werk te vinden? Erover schrijven. Het lijkt misschien moeilijk te geloven, maar toch is het minder vreemd dan het op het eerste gezicht lijkt.

Schrijven over je eigen werkloosheid vergroot de kans op het vinden van werk omdat het een zuiverend proces is: mensen voelen zich op slag beter.

Uit een experiment met 63 mensen die recent hun job waren verloren, bleek dat zij die hun gedachten en emoties over het kwijtspelen van hun job op papier hadden gezet sneller opnieuw werk vonden dan mensen die over andere zaken schreven of helemaal niet schreven.

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 54 jaar, met een gemiddelde loopbaan van 20 jaar bij hun vorige werkgever. Ze waren allen 5 maanden geleden werkloos geworden, en deden vrijwillig mee aan een proefproject van een outplacementfirma. Het is een onderzoek van Spera, Buhrfeind en Pennebaker, verschenen in de Academy of Management Journal.

Na zes maanden had 53% van de mensen die over hun werkloosheid hadden geschreven nieuw werk gevonden, tegenover 18% van de mensen die dit niet hadden gedaan. Het schrijven helpt immers om de woede te kanaliseren, daardoor reageerden ze die kwaadheid niet af op een toekomstige werkgever.

>

>

>

>