Telenet stelt half miljoen wifi-locaties open voor klanten
Telenet stelt 'homespots' open voor alle klanten. Foto: Telenet
Telenet wil tegen eind volgend jaar een half miljoen kleine wifi-netwerken beschikbaar maken voor zijn internetklanten. Het gaat om zogenaamde 'homespots', waarbij klanten hun verbinding ook toegankelijk maken voor iedereen met een Telenet-abonnement.

Dat meldt het bedrijf vanmorgen. In eerste instantie gaat het om een testproject met 15.000 toegangspunten in Gent, dat dan in de loop van volgend jaar wordt uitgebreid.

Het systeem maakt gebruik van de bestaande modems die de klanten in huis hebben. Het internetsignaal dat daar binnenkomt wordt voortaan in twee delen gesplitst: één voor de gebruiker bij wie de modem staat, en één voor andere Telenet-klanten in de buurt. Die kunnen met hun eigen login het openbare deel gebruiken. 

Voor de uitbouw van het wifi-netwerk volstaat een software-update. Volgens Telenet is tussenkomst van een technicus daarvoor niet nodig. Klanten die liever geen gebruik maken van de dienst, kunnen dit aan Telenet doorgeven.

Belgacom liet een maand geleden al weten dezelfde techniek te gebruiken. Ook  Belgacom wil tegen eind volgend jaar een half miljoen homespots toegankelijk maken voor zijn klanten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in