Het parket bevestigt dat er eind oktober in Antwerpen een kalasjnikov is gevonden bij een 23-jarige persoon na een huiszoeking. De verdachte is een Belg die zich tot de islam heeft bekeerd en die actief was bij Sharia4Belgium. Het wapen was niet gebruiksklaar. Het blijft vooralsnog onduidelijk waar de verdachte het wapen precies vandaan heeft gehaald.

De huiszoeking kwam er nadat de verdachte het wapen te te koop had aangeboden op een website. De man wilde het wapen naar eigen zeggen verkopen om aan geld te geraken.

Het nieuwe incident maakt volgens ingewijden duidelijk dat Sharia4Belgium meer is dan een bijna clownesk aandoende groepering rond de excentrieke leider Abu Imran. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat zijn beweging evolueert van een groep van extremistische gelovigen naar jihadisten, die actief terroristenorganisaties steunen, zo schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

De Belgische justitie heeft voorlopig niet genoeg bewijzen om de kopman van Sharia4Belgium aan te houden en te vervolgen voor terroristische activiteiten. Abu Imran moet wel op 13 januari voor de rechter verschijnen voor het aanzetten tot discriminatie en haat.