Vlaams-Brabant in beroep tegen bouwvergunning Uplace
Foto: ddl
De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant tekent beroep aan bij de raad voor vergunningsbetwistingen tegen de bouwvergunning die de Vlaamse regering afleverde voor het Uplace-project in Machelen. Eerder lieten ook Unizo, BBL, Greenpeace en gemeenten zoals Leuven, Vilvoorde en Grimbergen weten dit te zullen doen. Ook Londerzeel maakte vrijdag bekend zich tegen het project te kanten.

De Vlaams-Brabantse deputatie weigerde overigens eerder al een milieuvergunning af te leveren voor de realisatie van deze 190.000 m2 grote werk- en ontspanningssite aan de Brusselse ring, een beslissing waartegen Uplace beroep aantekende bij Vlaams milieuminister Joke Schauvliege.

De deputatie tekent nu het beroep aan tegen de bouwvergunning "omdat het project een enorm negatieve impact heeft op de provinciale beleidsdomeinen mobiliteit, ruimtelijke ordening en leefmilieu".

Zo wijst de deputatie op het feit "dat het project een onoverkomelijke verkeersoverlast voor het reeds oververzadigde wegennet in de regio" zal veroorzaken. De deputatie verwijst hier naar de 8 miljoen bezoekers die het project jaarlijks over de vloer denkt te krijgen.

Het vormt bovendien een bedreiging voor de reconversie van de volledige industriezone Machelen-Vilvoorde doordat het een groot deel van de ontwikkelingsmogelijkheden voor dit gebied voor zich opeist en onder meer de sanering van andere vervuilde percelen hypothekeert.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig