De vennoten van de coöperatieve vennootschappen Arcopar, Arcoplus en Arcofin - onderdelen van de groep Arco - hebben donderdag op buitengewone algemene vergaderingen beslist tot vereffening van de vennootschappen. Dat bevestigt Arco in een persbericht.

Het gaat om de drie deelvennootschappen van de groep Arco waarvoor na de ontmanteling van Dexia een vereffening werd aangekondigd.

De buitengewone algemene vergaderingen vonden plaats in de voormalige Belle Vue-brouwerij in Sint-Jans-Molenbeek. Alleen vennoten waren welkom in de zaal, journalisten mochten niet binnen. Onder meer een journalist van De Standaard werd de deur gewezen.

Een ruime meerderheid stemde in met de vereffeningen. Er werd een college van drie vereffenaars benoemd, bestaande uit bedrijfsrevisor Ludo Foqué, Marc Tinant en Francine Swiggers, de voorzitster van Arco.

Arco is de holding van de christelijke werknemersbeweging ACW en een van de grote aandeelhouders van Dexia. Particuliere vennoten kunnen genieten van een overheidsgarantie.