Zeilster Evi Van Acker is al zeker van de Spelen
Evi Van Acker Foto: AFP
Evi Van Acker mag naar de Olympische Spelen volgende zomer in Londen. De 26-jarige Oost-Vlaamse moest om zeker te zijn van haar ticket op het wereldkampioenschap zeilen in het Australische Fremantle bij de eerste 29 eindigen, met een maximum van één boot per land. Na twee wedstrijddagen staat onze landgenote aan de leiding in de Laser Radial-klasse, waardoor ze vanaf donderdag in de gouden groep vaart met de beste helft van het deelnemersveld. In die zogenaamde 'gold fleet' zijn slechts 27 landen vertegenwoordigd, waardoor Van Acker nu al zekerheid heeft.

'Ticket voor London is nu al binnen: maar 27 landen in de gold fleet!', zo twitterde de zeilster het nieuws zelf de wereld in.

Van Acker won maandag de eerste twee races in de gele groep, en werd woensdag vierde en twee keer tweede. Na vijf races staat de Europese kampioene aan de leiding met zes punten, twee punten minder dan de Ierse Annalise Murphy en Marit Bouwmeester uit Nederland, die in de blauwe groep varen.

Na de races in de gouden groep volgt zondag de ontknoping met de medalrace, waarin enkel de beste tien zeilsters mogen starten.