Nochtans had het Vlaams Belang-kopstuk vorig jaar getweet dat hij naar het Afrikaanse land zou verhuizen als Elio Di Rupo premier werd.

'Di Rupo premier! No way! Dan verhuis ik naar Namibië...' postte Filip Dewinter op 22 mei 2010 op Twitter. De uitspraak was meteen de aanleiding voor de Facebook-groep 'Philip Dewinter moet zich aan zijn belofte houden!', die intussen al een dikke 50.000 leden telt.

Nu Di Rupo op het punt staat de eed af te leggen als Belgische premier, wordt Dewinter weer aan zijn uitspraak herinnerd. Toch is hij niet van plan om echt naar Namibië te verkassen.

Hij zei het vorig jaar al, en heeft het nu opnieuw bevestigd: 'Nee, ik ga het land niet verlaten'. 'Op dat moment kon ik niets anders bedenken, ik wilde alleen maar mijn ongenoegen uiten', zegt het Vlaams Belang-kopstuk over zijn tweet in een reactie.

'Ik wil mijn tegenstanders dat plezier niet gunnen. Integendeel, ik offer me op en zal mee het verzet tegen Di Rupo organiseren. Bij zijn premierschap leg ik me niet zomaar neer', klonk het nog.

 "Telkens als Elio Di Rupo in Vlaanderen verschijnt, zullen wij manifesteren en protesteren om duidelijk te maken dat hij niet welkom is en ’persona non grata’ is", voegt hij eraan toe.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig