Schoenenontwerper Jimmy Choo valt in de prijzen
Foto: Photonews
De Chinees-Maleisische schoenenontwerper Jimmy Choo is door het prestigieuze Hong Kong Design Centre (HKDC) tot Chinese designer van het jaar verkozen. Choo is de mede-oprichter van het gelijknamige, luxeuze label dat vooral damesschoenen en -handtassen ontwerpt.

Choo werd door de HKDC gelauwerd met de Outstanding Chinese Designer Award 2011. Het is niet de eerste award die de Chinese ontwerper binnenrijft; zowel in thuisland Maleisië als in Groot-Brittannië viel hij al herhaaldelijk in de prijzen. Choo acht naast de ontwerpen zelf ook het opleiden en begeleiden van jonge ontwerpers in zijn Couture House in Londen belangrijk.

Twee weken geleden werd nog aangekondigd dat creatief directeur en mede-oprichter van het label Jimmy Choo, Tamara Mellon, het bedrijf verliet. Choo zelf verliet het modehuis dat hij in 1986 oprichtte al in 2001; sindsdien was Mellon er de drijvende kracht. Zes maanden voor het vertrek van Mellon was het luxueuze schoenenlabel al door de Labelux Group overgenomen voor 600 miljoen euro.

Het merk verwierf grote naambekendheid door succesvolle en modegekke tv-series als 'Sex and the City' en werkte in 2009 nog samen met de Zweedse confectieketen H&M.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig