De saneringsronde bij de regionale omroepen breidt uit. Nu verdwijnen ook bij de West-Vlaamse televisie-omroepen Focus & WTV vijf banen. Dat meldt de Regionale Media Maatschappij, de exploitatiemaatschappij van de omroepen.

Eerder verdwenen al banen bij de regionale zender ROB-tv, en staan ook bij de regionale zenders van Concentra banen op de helling.

Bij Focus & WTV verliezen twee mensen die op de redactie werken hun baan, en drie mensen die bij de divisie productiefaciliteiten werken. In totaal zijn een 80-tal mensen in dienst.
De ontslagen kaderen in de onzekerheid rond de financiering van regionale televisie.

Zo blijven de regionale zenders op hun honger zitten omtrent de vraag tot structurele financiering door de Vlaamse regering. En er is de discussie met Telenet over de auteursrechten. Telenet wil die drastisch verlagen. "Bovendien zijn het niet de meest optimistische tijden. Maar dat is zeker niet de hoofdreden", aldus Dirk Vanhegen, gedelegeerd bestuurder van de Regionale Media Maatschappij.

Naast de ontslagen neemt het bedrijf nog andere maatregelen, met het oog op kostenbesparingen.

De Regionale Media Maatschappij is voor 50 pct in handen van mediabedrijf Roularta, en voor 50 pct in handen van twee vzw’s.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig