Club Brugge heeft op de vijfde speeldag van de Europa League voor een onwaarschijnlijke ommekeer gezorgd tegen Maribor. Na bijna 70 minuten zat de thuisploeg op rozen met een 3-0-voorsprong, maar tweemaal Dirar, Akpala en Donk bezorgden Club nog de overwinning. Club is leider in groep H en heeft aan een punt genoeg tegen Braga om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

De eerste goede mogelijkheid was voor Vleminckx. Hij kopte echter tegen de lat. Drie minuten later was het wel raak aan de overkant. Volas knalde de bal genadeloos voorbij Kujovic. Na iets meer dan een kwartier was het bijna 2-0, maar Kujovic redde op een poging van Tavares. Club Brugge had het moeilijk en kon geen vuist maken. Maribor kreeg nog enkele kansen, maar scoren lukte niet.

De tweede helft begon net als de eerste, met een vroeg doelpunt van Maribor. Donk werkte ongelukkig de bal in eigen doel. En na 68 minuten werd het helemaal erg, want Volas scoorde zijn tweede doelpunt van de avond.

Iedereen dacht dat de match gespeeld was, maar dat was uiteindelijk niet zo. Eerst legde Dirar de bal keurig in doel, drie minuten later scoorde Dirar opnieuw, nog even later zorgde Akpala voor het derde doelpunt en in de absolute slotfase scoorde Donk het vierde Brugse doelpunt: 3-4. Bijna werd het nog 4-4, maar Maribor zag de bal tegen de paal belanden.

Door deze zege staat Club Brugge aan de leiding in groep H. Het heeft nu tien punten. Dat zijn er evenveel als Braga, dat met 1-0 won van Birmingham. De Engelsen volgen op drie punten van Club Brugge en Braga. Blauw-zwart heeft op de slotspeeldag genoeg aan een punt tegen Braga om door te stoten naar de 1/16de finales. Die wedstrijd vindt over twee weken plaats in Jan Breydel.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in