VRT vraagt mening jongeren over jongerenprogrammatie
Foto: BDW
Om ideeën op te doen voor de jongerenprogrammatie van de VRT, organiseert de openbare omroep een brainstormsessie met jongeren zelf.

In de nieuwe beheersovereenkomst tussen de Vlaamse overheid en de VRT staat dat het aanbod op radio, tv en online voldoende moet aansluiten bij de leefwereld van jongeren. Het is de bedoeling dat de openbare omroep geleidelijk aan een specifiek aanbod voor jongeren ontwikkelt. Dat zal met hun eigen inbreng gebeuren, meldt de VRT.

Vanaf september 2012 zal er elke week minstens één Vlaams programma gericht op jongeren uitgezonden worden. Dat moet vanaf september 2013 leiden tot een specifiek programmaslot voor jongeren op het toekomstige derde kanaal na 20 uur, en dat enkele dagen per week.

'Jongerenprojecten vragen een aparte aanpak', legt Inge Kluft uit, manager van het Productiehuis VRT Jong. 'Daarom organiseren we de brainstormsessie Speak Up, als start van het VRT-jongerentraject. We willen een brede en diverse groep jongeren bij elkaar krijgen om alvast een dag lang hun ideeën met ons te delen.'

Speak Up vindt op 22 december plaats in Antwerpen.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig