Lijfarts Michael Jackson krijgt 4 jaar cel
Foto: Photonews
Conrad Murray, de 58-jarige lijfarts van Michael Jackson, heeft een celstraf van 4 jaar gekregen. Hij mag ook het ambt van dokter niet meer uitvoeren. Murray werd 3 weken geleden al schuldig bevonden aan onvrijwillige doodslag op de popster.

Conrad Murray werd eerder deze maand schuldig bevonden aan onvrijwillige doodslag op de Amerikaanse popster in juni 2009. Hij riskeerde maximaal vier jaar gevangenisstraf. 

Tijdens de rechtszaak, die zes weken in beslag nam, werd Murray door aanklagers neergezet als een roekeloze arts die Jackson in de steek liet toen de King of Pop op 25 juni 2009 onder invloed was van propofol. De zanger overleed toen aan een overdosis van het slaapmiddel.

Tijdens het proces kwamen niet minder dan 49 getuigen aan het woord. Advocaten van Murray beweerden dat Jackson zelf het middel had ingenomen toen de arts even naar het toilet was. Ze benadrukten ook dat de zanger verslaafd was aan propofol. Later trokken de raadslieden die verklaring echter weer in.

Een lijkschouwer verklaarde dat het onwaarschijnlijk is dat Jackson zelf propofol heeft genomen. Hij achtte het waarschijnlijker dat Murray de zanger een overdosis gaf, nadat hij verkeerd inschatte welke dosis van het medicijn genoeg zou zijn om Jackson te behandelen voor zijn slapeloosheid.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig