Facebook wil volgend jaar naar de beurs
Facebook-oprichter Mark zuckerberg.
Het sociaal netwerkplatform Facebook wil volgend jaar tussen april en juni voor de eerste maal aandelen te koop aanbieden op de beurs. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal dinsdag.
Het bedrijf dat in 2004 door student Mark Zuckerberg werd opgericht, wil 10 miljard dollar (7,5 miljard euro) ophalen bij de beursintroductie, melden bronnen dicht bij het dossier. Door die beursgang kan de waarde van Facebook dan tot 100 miljard dollar (75 miljard euro) oplopen.
 
De bestuurders van Facebook voeren momenteel interne debatten over het juiste moment om zich bij de Amerikaanse beursautoriteiten aan te melden. Dat kan nog voor het einde van het jaar gebeuren, zelfs wanneer ceo Zuckerberg zijn beslissing nog niet genomen heeft.
 
Zuckerberg zou echter eerder weigerachtig staan tegenover een toetreding tot de beurs. Volgens Wall Street Journal voert de financiële directeur van Facebook, David Ebersman, gesprekken met bankiers van Silicon Valley.
 
Facebook heeft ongeveer 800 miljoen gebruikers wereldwijd en tekent een jaarlijkse omzet van 4 miljard dollar (3 miljard euro) op. Om toegang tot de beurs te krijgen is een aantal van 500 aandeelhouders vereist. Het bedrijf ziet geen problemen om dat aantal tegen april volgend jaar te bereiken. 
 
 
 
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in