Ophef rond kortingsactie voor schaamlipcorrectie op Nederlandse Groupon
Foto: Groupon.nl
In Nederland is ophef ontstaan rond een kortingsactie op de website Groupon. De Haarlemse kliniek 'Laser Surgery' biedt er sinds donderdag voor 999 euro een schaamlipcorrectie aan, een korting van 50 procent. Vrijdagochtend hadden zich al 8 klanten aangeboden. Belgische plastisch chirurgen vinden de kortingsactie onaanvaardbaar.

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie vindt het 'onverstandig' om dergelijke operaties met korting aan te bieden. 'Dit is geen goede ontwikkeling, waarbij economische motieven worden gebruikt om mensen in de operatiekamer te krijgen', aldus bestuurslid Hinne Rakhorst van de vereniging. 'We hebben een heel goede leidraad voor onze leden, waarin bijvoorbeeld staat dat er een afkoelperiode is tussen het eerste consult en de ingreep. Op Groupon krijgen mensen krap een dag de tijd om te besluiten om mee te doen aan de kortingsactie'. Maatregelen nemen is lastig, stelt Rakhorst, omdat niet bekend of degene die de operatie uitvoert, lid is van de vereniging.

Belgische plastisch chirurgen vinden de kortingsactie voor een schaamlipcorrectie op de website Groupon in Nederland "onaanvaardbaar". 'We protesteren met klem tegen dergelijke acties', aldus Stan Monstrey, het diensthoofd plastische chirurgie van het UZ Gent en ex-voorzitter van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (RBSPS).

'Het gaat om een delicate en intieme operatie, die vooraf goed besproken moet worden', stelt Monstrey. Eerder ondernamen de plastisch chirurgen al gerechtelijke stappen tegen dergelijke praktijken en werd via een wetsvoorstel actie ondernomen tegen reclame voor cosmetische ingrepen.