Bent Van Looy ontwerpt handschoenen voor Range Rover
Foto: Sarah Van den Elsken
Das Pop-frontman Bent Van Looy is het gezicht van de nieuwe 'Range Rover Evoque'. Naar aanleiding van de samenwerking met het Britse automerk, ontwierp Van Looy een paar bijzondere handschoenen, samen met de Belgische designer Michaël Verheyden.

Over het ontwerp van de handschoenen én de samenwerking zegt Van Looy in Knack Weekend het volgende. "Het ontwerp is gebaseerd op typische driving gloves. Dat zijn handschoenen zonder vingers met gaatjes op de knokkels, iconische Steve McQueen-handschoenen. Michaël en ik zijn samen naar een bekende handschoenenmaker in Parijs getrokken, Maison Fabre."

Michaël Verheyden is een Vlaams designer, die eerder successen kende met zijn handtassen- en accessoirecollecties onder de naam 'Understated chic'. De samenwerking tussen de beide heren verliep vlot;  ze zijn "al aan een volgend project bezig", zegt Van Looy nog.

Het is niet de eerste keer dat Bent Van Looy binnen het modecircuit van zich laat horen. In 2010 ontwierp hij een collectie voor het Franse kledingmerk 'Le Mont Saint Michel'. Ook toen fungeerde hij overigens zelf als gezicht van de collectie.