Leugendetectorexpert en slager gehoord op derde dag hoorzitting Contador
Foto: EPA
Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft woensdag verschillende experts en wetenschappers gehoord op de voorlaatste dag van de dopingzaak rond Alberto Contador. Onder meer Louis Rovner, een leugendetectorexpert opgeroepen door de verdediging van de Spanjaard, kwam aan het woord.

Ook de slager uit het Spaanse dorpje Irun mocht zijn zeg doen. Volgens Contador verkocht hij het met clenbuterol besmette vlees dat leidde tot de positieve test van El Pistolero, maar de beenhouwer ontkent.

Volgens Spaanse media zou ook Contador zelf woensdag zijn gehoord tijdens de zitting, die net als de voorbije dagen achter gesloten deuren plaatsvond.

Nog geen uitspraak

Het TAS voorziet geen persconferentie na de hoorzitting, die zoals gepland donderdagmiddag eindigt. Een uitspraak in de zaak komt er niet voor januari 2012.

De Internationale Wielerunie UCI en het Wereldantidopingagentschap WADA gingen bij het TAS in beroep tegen de vrijspraak van de wielrenner na een positieve test in de Ronde van Frankrijk van 2010. Bij Contador was toen na een dopingtest op de tweede rustdag een minieme hoeveelheid clenbuterol aangetroffen. De drievoudige tourwinnaar wijt de positieve test aan het eten van vervuild vlees.