Beerschot: 'Financiële problemen zijn interne kwestie'
Beerschot-voorzitter Patrick Vannoppen: zorgen op Het Kiel Foto: BELGA
Voetbalclub Beerschot AC zit momenteel in moeilijke financiële papieren. De eersteklasser wil/kan echter bevestigen noch ontkennen dat de spelerslonen van de maand oktober nog niet zouden zijn betaald.

'Het gaat om een puur interne kwestie', klinkt het ontwijkend bij directeur communicatie Frank Van Laeken. 'Het is niet onze taak om daarover te communiceren. Ik kan alleen zeggen dat we intern hard werken om onze problemen op te lossen. Verder verwijs ik naar ons bericht op de clubwebsite.'

Op die website wordt dan weer verwezen naar een eerdere mededeling die Beerschot deed over de financiële toestand. Daarin stelde Beerschot dat het inderdaad 'dringend op zoek is naar een substantiële kapitaalsinjectie' maar verzekerde de club dat het gaat om een conjunctureel en tijdelijk probleem 'dat bovendien werd veroorzaakt door schulden die in het verleden werden opgebouwd'.

Beerschot zou minstens 2,5 miljoen euro nodig hebben om zijn tussentijdse licentie te halen. Anders dreigt een transferverbod in januari.