Google Street View gelanceerd in België
Foto: EPA
Vanaf vandaag kan u uw eigen huis bewonderen op het internet. Internetgigant Google lanceerde dinsdagnacht 'Street View' in België, een programma waarbij je virtueel over straat kunt lopen en rondkijken.

Street View werd in mei 2007 gelanceerd. Google begon al in maart 2009 met het fotograferen van de Belgische straten, met het doel ook voor België foto's van op straatniveau online te zetten. Ons land is het 31ste waar gebruikers de panoramische beelden op straatniveau kunnen bekijken.

Door op het internet een virtueel mannetje op een kaart te slepen, krijg je op het scherm te zien wat je zou zien als je er zelf op straat stond. Met de muisknop kan je naar boven, naar beneden en 360 graden in het rond kijken. Een applicatie die vooral nuttig is om in aanloop naar een reis te kijken of je hotel in een aangename straat ligt, maar ook leuk om je eigen huis of werkplek eens op te zoeken.

De Privacycommissie zal vanaf de lancering controleren of Street View aan de vooropgestelde voorwaarden voldoet. Zo moeten nummerplaten en gezichten onherkenbaar zijn en moet u de mogelijkheid krijgen om ongewenste foto's nog verder onherkenbaar te laten maken.

Bij de officiële bekendmaking in het Brusselse stadhuis toonde burgemeester Freddy Thielemans zich verheugd over de dienst: 'Street View maakt het voor de stad Brussel eenvoudiger om de unieke plekken in Brussel aan iedereen te tonen. Het Atomium, de Grote Markt en Manneken Pis: al deze unieke monumenten zijn nu voor iedereen toegankelijk en wij zijn trots dat wij ze aan de wereld kunnen tonen.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in