Het is natuurlijk een cliché, maar we hadden het echt niet verwacht." Zo reageert Bart Cannaerts van het productiehuis Shelter en medebedenker van "Benidorm Bastards" op de International Emmy Award voor Beste Comedy waarmee het programma in de nacht van maandag op dinsdag in New York aan de haal ging.

"Eigenlijk is het nieuws nog altijd niet goed doorgedrongen, maar nu alle media al aan de lijn gehangen hebben, begin ik te beseffen dat het toch wel iets is."

"Benidorm Bastards" had al een flink palmares aan prijzen, en het format werd al aan tientallen landen verkocht. Kan de onderscheiding - de eerste keer dat een Belgisch tv-format een internationale Emmy wegkaapt - nog meer deuren openen?

"Het opent vooral de deur naar de eeuwige roem", zegt Cannaerts. "En sowieso is het leuk voor onze ego’s. (lacht) In het wereldje zal het ons ook misschien nog iets meer krediet geven. De prijs levert het bewijs dat we toch wel iets kunnen."

Of "Benidorm Bastards" internationaal nog hogere ogen kan gaan gooien, zal volgens Cannaerts vooral afhangen van het succes van de Amerikaanse versie van het programma. Dat gaat in januari op de zender NBC op antenne.

"Mocht het programma daar aanslaan, dan kan ik me voorstellen dat nog wel meer landen geïnteresseerd zullen zijn. Want veel landen richten zich nog altijd op de Amerikaanse televisiemarkt."

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig