VMMA: 'Geweldig moment in Vlaamse tv-geschiedenis'
"Een geweldig moment in de geschiedenis van de Vlaamse televisie." Zo reageert de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) dinsdag op het nieuws dat "Benidorm Bastards" in de Verenigde Staten de International Emmy Award voor Beste Comedy heeft gewonnen.

Het programma, waarbij coole senioren met behulp van verborgen camera jongeren in de maling nemen, was in Vlaanderen te zien op de VMMa-zenders 2BE en vtm.

"De kers op de taart van het indrukwekkende internationale parcours en palmares dat de reeks de voorbije maanden heeft opgebouwd", aldus nog de VMMa in een mededeling.

"Benidorm Bastards" won al verschillende prijzen, waaronder twee Gouden Rozen in Luzern. Het format werd intussen ook aan tal van landen wereldwijd verkocht, waaronder de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, waar het respectievelijk door grote zenders als NBC en BBC wordt uitgezonden. Sowieso is het de eerste keer dat een Belgisch tv-format een onderscheiding wegkaapt op de internationale Emmy’s.

Shelter, het productiehuis dat "Benidorm Bastards" maakte, is via de productiemaatschappij Studio-A een dochteronderneming van de VMMa en maakte voor 2BE ook al het humoristische programma "M!LF" (met Jan Van Looveren en Philippe Geubels) en het sketchprogramma "Wat als?" (met onder meer Bruno Vanden Broecke en Charlotte Vandermeersch).

Van "Benidorm Bastards" komt er geen derde seizoen meer, van "Wat als?" komt er wel een tweede seizoen.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig