VRT-journalist Tom Van de Weghe ruilt Peking voor Washington
Tom Van de Weghe Foto: Gary BREYSSEM
Vanaf januari 2013 wordt journalist Tom Van de Weghe de vaste VRT-correspondent in Washington. Dat heeft de VRT in een persbericht meegedeeld. Stefan Blommaert volgt Van de Weghe op als correspondent in China.

Om de vier jaar plaatst de nieuwsdienst van de publieke omroep nieuwe mensen in  zijn correspondentenbureaus in Washington en Peking, meldt de VRT.

In dat licht is huidig Chinacorrespondent Tom Van de Weghe gevraagd om
Greet De Keyser vanaf januari 2013 op te volgen als correspondent in Washington. Stefan Blommaert neemt dan zijn plaats in in China.

'Dit is een geweldige kans die ik met beide handen wil grijpen', reageert Van de Weghe. 'Mijn ervaring in China beschouw ik ook inhoudelijk als een unieke meerwaarde om te berichten vanuit Washington.'

Huidig Washingtoncorrespondente Greet De Keyser blijft op post tot na de
inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president in januari 2013, geeft de vrt mee. Zij was de vaste VRT-correspondente van 2001 tot en met 2005 en begon in 2009 aan een tweede vierjarige termijn als vaste correspondente.

'Ik heb als VRT-correspondent de kans gehad om de voorbije jaren grote historische momenten mee te maken', reageert ze in de persmededeling. 'Als je aan deze job begint, weet je ook op voorhand dat het niet voor eeuwig is.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in