In een zoutloze stadsderby heeft Club Brugge Cercle Brugge geklopt met 1-0. Nabil Dirar zorgde na een knappe individuele actie voor de 1-0. De bezoekers raakten twee maal de lat. De nieuwe Clubcoach Christoph Daum start dus met een zege, maar heeft nog werk voor de boeg.

De eerste helft van de langverwachte burenstrijd was ondermaats. Het enige vuurwerk -letterlijk dan- was voor de match te zien, toen blauw-zwart ter ere van de 120ste verjaardag een aantal oude vedetten in de bloemetjes zette. Ook de rentrée van kapitein Carl Hoefkens en nieuwe doelman Bojan Jorgacevic kregen de handen van de fans op mekaar. Voor de nieuwe coach Christoph Daum was een lauw applaus weggelegd.

Akpala en Verbist

Het spel ging die eerste helft op en neer. Thomas Meunier had de eerste kans, maar kon niet scoren. Ook Vetokele kreeg een kansje voor de bezoekers, terwijl Akpala in de handen van Bram Verbist kopte. Al bij al 45 minuten om bijzonder snel te vergeten.

De tweede helft begon iets beter. Nabil Dirar dweilde zijn flank af, alweer werkte Akpala niet goed af. Dan maar zelf, dacht Dirar, en na een korte dribbel trapte hij de bal weergaloos voorbij een kansloze Verbist. Even later blunderde Renato Neto en stond het bijna 2-0.

Doelhout

Met nog 25 minuten te gaan was het aan Cercle om te dreigen. Rudy trapte op de lat, nadat Neto hem dat had voorgedaan. Ook Club raakte het doelhout via Zimling, en met nog twintig minuten te gaan redde Verbist fantastisch op een inzet van Lior Refaelov. In de laatste minuut was het Oleg Iachtchouk die de laatste kans kreeg. Zijn schot belandde in de reclamborden.

Door de zege in de derby wordt Club samen met Standard vierde met 25 punten. Cercle blijft derde met 26 punten, drie minder dan AA Gent en zes minder dan koploper Anderlecht.

Herbeleef Club Brugge-Cercle Brugge fase per fase