Microsoft schenkt software aan non-profitorganisaties
Foto: Reuters
Dit jaar heeft informaticabedrijf Microsoft BeLux 11 miljoen euro aan software geschonken aan non-profitorganisaties in de sociale sector. Daarmee steekt Microsoft de non-profitsector een hart onder de riem. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

De Belgische sociale sector krijgt het zwaar te verduren door de economische crisis, volgens Microsoft betekent elke vermindering van subsidies een serieuze aderlating voor de werkingsmiddelen van de organisatie.

'Zij moeten hun inkomsten diversifiëren en uitgaven rationaliseren', meldt het bedrijf. Daarvoor kunnen de zowat 70.000 vzw’s op het terrein een beroep doen op het softwaredonatieprogramma van Microsoft.

De verdeling en opvolging van vraag en aanbod gebeurt via SOCIALware, een onafhankelijke vzw die andere vzw’s helpt om toegang te krijgen tot donatieprogramma’s van informaticabedrijven zoals Microsoft, Cisco, SAP en Symantec.

'SOCIALware gaat onder meer na of de organisatie in kwestie voldoet aan de criteria om van het programma te kunnen genieten', luidt het.

Sinds de start van het programma in 2007 hebben al 2.700 vzw’s gebruik gemaakt van het aanbod. In totaal werd voor 40 miljoen euro aan software geschonken. Het programma krijgt de steun van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij.

Er worden ook opleidingen voor de werknemers en vrijwilligers van de vzw’s aangeboden over sociale media en omgang met de pers.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig