'Vrouwen en kinderen gratis naar match Rode Duivels'
Foto: AFP
Vrouwen en kinderen gratis naar een voetbalwedstrijd van de Rode Duivels, het is nog nooit gebeurd bij een wedstrijd van de Belgische nationale ploeg. Stefan Van Loock, directeur communicatie van de voetbalbond, is alvast positief over dit idee.

In de Turkse competitie mochten vrouwen en kinderen al eens een gratis wedstrijd bijwonen, in de wedstrijd Fenerbahçe-Manisaspor. Dat gebeurde omdat Fenerbahçe geen tickets mocht verkopen omdat de supporters zich hadden misdragen in een eerdere wedstrijd.

Kunnen binnenkort vrouwen en kinderen eens gratis een vriendschappelijke wedstrijd van de Rode Duivels bijwonen? 'Dit is een actie die alle steun verdient', zegt Stefan Van Loock in het radio 1-programma Peeters en Pichal. 'Enkele weken geleden is daar al over gepraat met de mensen die de wedstrijden van de Rode Duivels organiseren en dat is positief beoordeeld.'

'Het zal er alleen van afhangen wie de tegenstander is. Tegen een ploeg als Montenegro kan je dit doen, maar voor een wedstrijd waar supporters graag een ticket voor willen betalen (dan denken we aan toplanden als Nederland, Spanje en Engeland), zal dit niet goed te doen zijn.'

'Alle plaatsen gratis weggeven is er misschien ook wat over, maar een groot deel moet wel lukken. Allicht zal het dus eens gebeuren om vrouwen en kinderen gratis toe te laten bij één van de volgende vriendschappelijke wedstrijden van de Rode Duivels', aldus Van Loock.