Kris Hoflack verlaat de VRT
Foto: vrt
Kris Hoflack, hoofdredacteur Duiding bij de nieuwsdienst van de VRT, verlaat de openbare omroep. Hij werkte er sinds 2001 en was de laatste jaren verantwoordelijk voor alle politieke en duidingsprogramma’s op radio en televisie. Dat heeft de VRT maandag bekendgemaakt.

"Ik vertrek niet ontgoocheld en ga weg in overleg en goede verstandhouding met de directie. De duiding bloeit en het is altijd goed op een hoogtepunt te vertrekken. Dit huis heeft me vele kansen gegeven waar ik zeer dankbaar voor ben", aldus Hoflack.

Villa Politica was het eerste programma dat Hoflack onder zijn hoede had. In 2003 werd hij hoofdredacteur Duiding. De laatste jaren was hij zo verantwoordelijk voor onder meer De Ochtend, Vandaag, Villa Politica, Terzake, Reyers Laat, Volt, Vranckx en Panorama. Ook verzorgde hij projecten zoals het programma-aanbod over verkiezingen.

Hoflack vormde samen met Liesbet Vrieleman en Wim Willems het college van drie hoofdredacteurs dat de VRT-nieuwsdienst leidde. Vrieleman verliet de openbare omroep in augustus en ging aan de slag bij De Vijver. Ze verzorgt er in eerste instantie de integratie van de aangekochte SBS-zenders VT4 en VIJFtv. Vanaf maart 2012 wordt Vrieleman dan programmadirecteur bij SBS.

In september maakte de VRT bekend dat de nieuwsdienst onder leiding van één algemene hoofdredacteur geplaatst werd. Na een interne en externe zoektocht werd begin november voor Luc Rademakers gekozen, die daarvoor 23 jaar bij Concentra gewerkt had. Hij is nu de eindverantwoordelijke voor de VRT-nieuwsredactie. Hoflack was ook één van de kandidaten voor die job.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in