Luc Rademakers nieuwe hoofdredacteur VRT
Foto: belga
Luc Rademakers is de nieuwe algemeen hoofdredacteur van VRT-Nieuwsdienst. Rademakers was tot vandaag actief bij mediagroep Concentra.

De functie van algemeen hoofdredacteur komt er omdat voormalig hoofdredacteur Liesbet Vrieleman de overstap maakte naar VT4 en Vijftv. Na haar vertrek besliste de directie van de VRT om geen vervanger te zoeken, maar de top van de nieuwsdienst te herstructureren.

Vrieleman maakte samen met Wim Willems en Kris Hoflack deel uit van een college van gelijkwaardige hoofdredacteurs. Dat leidde al te vaak tot chaos, interne strubbelingen en miscommunicatie.

Luc Rademakers is doctor in de filosofie. Hij startte 20 jaar geleden in de journalistiek als freelancer voor Nederlandse bladen. Daarna werkte hij tien jaar voor Het Belang van Limburg. Hij creëerde er het aparte katern voor cultuur en media (Achterkrant) en was er eindredacteur, tot hij in 2000 de eerste hoofdredacteur zou worden van de tweetalige Metro.

In 2004 volgde hij Luc Van Loon op als hoofdredacteur van de Gazet Van Antwerpen. Drie jaar later werd hij directeur van de businessunit kranten bij Concentra. Sinds 2009 was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en strategie van alle media-activiteiten van Concentra Media House Limburg.

Sandra De Preter, gedelegeerd bestuurder VRT, is opgezet met de keuze voor Rademakers: "Luc kan een ruime ervaring voorleggen op het vlak van media en nieuws, en is bovendien een sterke manager met ervaring in het beheer van een grote mediaportfolio en het leiden van grote nieuwsredacties. In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en strategie van een brede portfolio van media-activiteiten. Deze uitgebreide ervaring was voor ons doorslaggevend. VRT Nieuws is een groot en complex productiehuis met een zware inhoudelijke verantwoordelijkheid. Luc beantwoordt aan het profiel dat we zochten en zal nu binnen VRT Nieuws een complementair team bouwen dat samen de nieuwsdienst zal leiden."

Als nieuwe algemeen hoofdredacteur wordt Luc Rademakers de eindverantwoordelijke voor de VRT-nieuwsredactie. Wanneer hij precies aan zijn nieuwe functie begint zal de komende dagen afgesproken worden, in overleg met Concentra Media Groep.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig