Koning dringt nogmaals aan op snel akkoord
Foto: reuters
Formateur Elio Di Rupo heeft vanavond bij de koning verslag uitgebracht over de de sociaaleconomische en budgettaire onderhandelingen. In een persmededeling achteraf onderstreepten de koning en de formateur de noodzaak om snel een akkoord te bereiken

De onderhandelaars zaten vandaag opnieuw samen over de begroting. Er werd een programma opgemaakt voor de komende dagen.

Formateur Elio Di Rupo (PS) zal de volgende drie dagen zogenaamde 'biechtstoelgesprekken organiseren. Tijdens die gesprekken,die 3 tot 4 uur zouden kunnen duren, neemt de formateur elke partijvoorzitter apart. Hij hoopt zo makkelijker tot toegevingen te komen.

Vrijdag wordt dan gestart met het gezamenlijke begrotingsconclaaf. Sneller gaat niet, er zijn nog te veel punten waarover de onderhandelaars het niet eens zijn met mekaar.

Het is duidelijk dat Di Rupo tegen het einde van het weekend serieuze vorderingen wiil maken, zo zouden er voor zaterdag en zondagnacht al late vergaderingen voorzien zijn.

'Het is absoluut noodzakelijk' dat de begroting voor het einde van het weekend opgesteld raakt, verklaarde Laurette Onkelinx (PS). 'Elke dag is er slecht economisch nieuws voor ons land.'

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig