Standard heeft met een sterke prestatie in eigen huis Club Brugge opzij gezet. Op Sclessin werd het 2-1 voor de thuisploeg, die zo de vierde plaats deelt met de Bruggelingen. José Riga lijkt zijn ploeg op de rails te krijgen, terwijl de crisis in Brugge blijft voortduren.

Vroege wissels

Standard begon erg voortvarend aan de wedstrijd, Kanu kon al na twee minuten vrij inkoppen maar besliste onbegrijpelijk naast. Ook Seijas (op de paal) en Tchité (op Kujovic) lieten de vroege 1-0 liggen. Daarna werd het nog erger voor interim-coach Verkempinck, toen Vazquez naar de kant moest. De Spanjaard liep tijdens de laatste training een blessure op, maar riskeerde toch te spelen. Dat risico pakte verkeerd uit, al na 20 minuten moest Refaelov hem komen vervangen. En ook bij Standard werd er vroeg gewisseld: Jelle Van Damme had last van de knie na een tackle, Buyens moest zijn plaats innemen.

Standard verslapt en herstelt

Het spel verwaterde onder zoveel extra-sportieve muizenissen, en Club stak de kop aan het venster: Vleminckx werd door Zimling alleen voor Bolat gezet, maar de spits werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Verder speelden de Bruggelingen hun kansen in deze peridoe erg zwak uit. Dat was het teken voor de Luikse elf dat verslapping niet toegestaan was: de motor sloeg opnieuw aan en Standard kreeg nu wat het al eerder verdiende. Een vrije trap van Pocognoli belandde voor de voeten van een volledig vrijstaande Tchité, die droogweg voorbij Kujovic knalde. Club moest alle zeilen bijzetten en stond voor de rust al drie keer geel geboekt.

Tchité ontploft

Meteen na de herstart moest het niet meer zo nodig voor Standard, en Club kon via Refaelov en Vadis zijn voet naast de thuisploeg zetten. Standard begon dan hoger druk te zetten, met succes: de stress werd bij de bezoekers steeds groter, de kansen voor Standard stapelden zich op. De druk werd te zwaar, tot Van Gijseghem serieus in de fout ging.  De heropgeviste verdediger liet Tchité zomaar met de bal aan de haal gaan, de ontplofte aanvaller prikte zijn tweede van de avond in het zijnetje.

Standard geeft Club tijd en ruimte

Nu de achterstand onoverbrugbaar leek, begon Club eindelijk te voetballen: Dirar nam een loopje met Pocognoli en gaf een goede voorzet naar Vleminckx. Diens kopbal werd door Bolat fantastisch gered. Ook Vadis kwam nog enkele keren in een kansrijke positie, maar kon Bolat niet echt bedreigen. Voor Standard was het op dat moment al lang goed, de druk op de onzekere Bruggelingen verdween, de thuisploeg loerde op de counter. Tchité en Seijas maakten handig gebruik van de geboden ruimte om in de diepte kansen af te dwingen, op voorzet van Goreux liet de Burundees zijn derde van de avond liggen.

Club herleeft

Club kon op dat moment eindelijk een deuk maken in het Luikse harnas: een voorzet van Meunier belandde via de gretig ingevallen Akpala bij Dirar, die de bal mooi onder Bolat schoof. We zagen eindelijk een wedstrijd tussen een ingedommeld Standard en een opgenaaid Brugge: de thuisploeg kon uitlopen via Buyens, Batschuayi en Seijas, maar liet dat na.  Ook de bezoekers konden via Meunier en Akpala de gelijkmaker maken, maar met name de Nigeriaan miste onbegrijpelijk. In een razendspannende slotfase gingen de bezoekers nog nerveus op zoek naar de gelijkmaker, maar Standard hield stand en kon nog gevaarlijk tegenprikken.

Standard komt zo naast Club in de rangschikking op de vierde plaats en lijkt te herleven. Bij Club is het wachten op de interlandbreak en de nieuwe trainer.