AA Gent maakt KV Mechelen in met 6-2 na swingende tweede helft
Foto: Photo News
AA Gent zette in de vooruitgeschoven wedstrijd van de 13de speeldag de concurrentie onder druk. KV Mechelen maakte tweemaal een achterstand ongedaan maar na een spectaculaire tweede helft trok de thuisploeg aan het langste eind. De score liep zelfs nog hoog op: 6-2. De Buffalo's staan zo alleen op de tweede plaats, op drie punten van leider Anderlecht.

De openingsfase was voor de thuisploeg. Veel druk naar voren en geduldige opbouw, maar geen kansen. Net als die druk wat wegviel, dan was de eerste volledig uitgespeelde kans meteen raak via Elimane Coulibaly.

Het Gentse peper en zout verdween helemaal uit de wedstrijd en KV Mechelen knokte terug. De bezoekers kampeerden steeds meer en langer op de thuishelft. Veel uitgespeelde kansen versierden ze echter ook niet, omdat er vaak te slordig gespeeld wordt. Al verdiende de knal van Julien Gorius beter.

Spektakel na rust

Malinois nam een droomstart na rust. Na een knappe aanval over vele stations haakte Julien Gorius af bij de voorzet van Xavier Chen. De Mechelse kapitein nam het leer op de volley en de bal verdween enig mooi in doel.

Tim Smolders trof in de volgende aanval meteen weer raak maar dat feestje ging niet door wegens buitenspel. Olivier Renard moest wel vol aan de bak op schoten van El Gahanssy en weer Smolders. Op een hoekschop was de bezoekende verdediging niet alert en Elimane Coulibaly kopte simpel binnen.

Weer kon Gent echter niet lang genieten van de voorsprong: Xavier Chen zat goed tussen een te slappe inspeelpass van Valery Nahayo op het Gentse middenveld en lanceerde de snelle tegenaanval. Kevin Vandenbergh stak Boubacar Dialiba Diabang binnendoor en die rondde mooi af: 2-2.

Coulibaly miste nog een open kans maar na een zoveelste hoekschop op rij, trapte Jesper Jorgensen op de afvallende bal. Die bleef hangen in de kluts en kwam voor de voeten van Tim Smolders. Die aarzelde niet en zette de 3-2 op het bord.

Na balverlies van Boris Pandza zette AA Gent met enkele tikken razendsnel Jesper Jorgensen vrij in de zestien en ook hij aarzelde niet. Met nog een klein kwartier te spelen was de Mechelse veer gebroken en Ilombe Mboyo dikte de score nog aan tot 6-2. Eerst mocht Soumahoro doorgaan ondanks gevaarlijk spel en vlak voor affluiten had Rafinha de Almeida drie mensen voor het uitkiezen waarna Mboyo mooi overhoeks binnenkopte. 

Herbeleef hier AA Gent - KV Mechelen fase per fase