Karl Lagerfeld brengt hommage aan het iconische Chaneljasje
Charlotte Casiraghi Foto: Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld brengt met een fotoboek hommage aan het iconische tweedjasje van Coco Chanel. Daarvoor fotografeerde hij de mooiste vrouwen uit de modewereld, van jonge honden tot gevestigde namen, allen met het jasje aan.

Het jasje, gemaakt uit tweed, werd in 1926 ontworpen door Coco Chanel maar kan nog steeds veel vrouwen bekoren. ‘Het geheim van het Chaneljasje is dat het nieuw blijft, of beter gezegd: het kent steeds een heropleving', vertelde Lagerfeld aan The Telegraph.

Hij heeft daarom een boek samengesteld waarin verscheidene vrouwen uit de modewereld - of het nu modellen of muzen zijn - de tijdloze creatie van Coco dragen. 'Het plezier bij het dragen van het jasje moet volgens mij een gevoel van geluk geven, en terzelfder tijd wordt het object zelf ook mooier', aldus Lagerfeld.

De foto's werden door Lagerfeld zelf gemaakt. Hij schiet sinds 1987 ook alle campagnebeelden voor Chanel en heeft al meerdere fotoboeken uitgebracht. Bij de styling kreeg hij de hulp van Carine Roitfeld, ex-hoofdredactrice van de Franse Vogue.