De Brusselse regering gaat voor een nieuw project voor de Havenlaan. Dat meldt minister van Openbare Werken, Brigitte Grouwels (CD&V), zondag. Op de ministerraad van zaterdag is ook besloten om af te zien van verdere gerechtelijke stappen.

Er wordt wel ingezet op een snelle heraanleg van fietspaden en trottoirs. Het initiatief komt van Grouwels en staatssecretaris voor Stedenbouw Emir Kir (PS).

Tijdens de ministerraad hebben Grouwels en Kir een rapport voorgesteld waarna de regering heeft beslist om af te zien van de huidige stedenbouwkundige vergunning, niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg en het beroep bij de Raad van State te laten vallen.

De twee politici gaan nu bekijken of de herstellingswerken aan de trottoirs en de aanleg van het fietspad kunnen uitgevoerd worden zonder bouwvergunning of via vereenvoudigde procedures. Voor de renovatie van de Claessensstraat wordt een nieuwe bouwvergunning ingediend op basis van het bestaande ontwerp.

Met de aannemer worden gesprekken opgestart over de hoogte van de schadevergoeding. In een tweede fase wordt dan een plan B uitgewerkt voor de rest van de Havenlaan. Door deze aanpassing zal ook het Brussels Wetboek van Ruimtelijke Ordening (BWRO) gewijzigd worden op verschillende punten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in