Wielrenster Grace Verbeke (Topsport Vlaanderen) is donderdagochtend op een lichte vrachtwagen gereden tijdens een trainingstochtje met de mountainbike in Gistel. Verbeke (26) had de wagen niet gehoord en te laat gezien, probeerde nog te versnellen om hem te ontwijken maar uiteindelijk raakte hij wel haar achterwiel, waardoor ze ten val kwam.

Ze werd met zware verwondingen overgebracht naar het AZ Damiaanziekenhuis in Oostende, maar heeft, in tegenstelling tot eerdere berichten, nooit in levensgevaar verkeerd.

Een eerste diagnose bracht aan het licht dat de West-Vlaamse een gebroken oogkas heeft en diverse snijwonden in het aangezicht en aan haar bovenbeen. Ze liep ook verschillende zware kneuzingen op, ondermeer aan het bovenbeen en bekken. Het is nog niet duidelijk hoe lang de wielrenster in het ziekenhuis zal moet verblijven.

Verbeke, die dit jaar de Lotto Cycling Cup op haar naam schreef en in 2010 de Ronde van Vlaanderen won, werd onlangs nog bekroond met de Flandrienne van Het NIeuwsblad. Eerder won ze die trofee al in 2008 en 2009.