Anne De Baetzelier dreigt met klacht tegen satirische website
Foto: gbr
Anne De Baetzelier kan niet lachen met De Rechtzetting, een satirische website met artikels over fictieve nieuwsfeiten. Een van die stukken kopt op 'De Baetzelier misnoegd over indignados', en daar is de ex-presentatrice en ex-politica...erg misnoegd over. Ze overweegt een klacht, zo bericht De Morgen (en dat is wel naar waarheid).

‘Dat kakt en pist overal en protesteert enkel als er camera’s in de buurt zijn', staat er al meteen in de inleiding te lezen. In 'een scherpe open brief, die niet is verschenen, ook niet in De Standaard' staat er nog: 'Bijna was ik er met mijn nieuwe laarsjes in getrapt omdat ze niet de moeite nemen om hun stront te bedekken met blaadjes.’

Ook de beweging G1000 van schrijver David Van Reybroeck wordt erbij gesleurd: 'Ook hier kun je moeilijk spreken van een voldragen politiek project zoals ik dat had bij de LDD’, klinkt het. 'Maar alleen al het feit dat ik David nog niet zien kakken heb achter een struik, stemt mij welwillend.'

Hoewel het overduidelijk om een satirisch artikel gaat, vindt De Baetzelier dat ze wel door het slijk gehaald wordt. Haar man Patrick Moysons mailde naar De Rechtzetting met de vraag het artikel binnen de 24 uur te verwijderen. De website weigerde, maar deed enige toegevingen door de foto van De Baetzelier te vervangen door een van een indignado en door onderaan het artikel duidelijk te vermelden dat het bericht 'op geen enkele wijze strookt met de werkelijkheid'.

Niet genoeg, vindt Moysons. Volgens De Morgen dreigt hij nu om naar de rechtbank te stappen en klacht te zullen indienen bij de Computer Crime Unit. 

De Rechtzetting is vooralsnog niet van plan toe te geven. Het beroept zich 'op het recht op satire'.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in