AA Gent-doelman Frank Boeckx is de held geworden van een dolle bekeravond tussen AA Gent en Club Brugge. Na een 4-4 na 120 minuten stopte hij de strafschoppen van Vleminckx en Refaelov. Een nieuwe opdoffer voor Club Brugge, Gent vierde de kwalificatie voor de kwartfinales.

Het is een dolle bekeravond geworden in Gentbrugge, met alles wat je maar kunt bedenken. Een straffe comeback van AA Gent na de 1-3 bij de rust, alweer een late tegentreffer die Club Brugge fataal leek te worden, de geprikkelde invaller Vleminckx die Club in de blessuretijd in leven hield met de 4-4 en Gent dat het haalde in de strafschoppenreeks.

AA Gent begon het best en duwde het geplaagde Club Brugge meteen met de rug tegen de muur. Al na twee minuten moest Coosemans ingrijpen op een poging van Melli bij de tweede paal. AA Gent duwde door en na zes minuten keek Club tegen een achterstand aan. Baric verstuurde een mooie cross, die door Coulibaly overhoeks in doel werd gekopt: 1-0. Almeback zag er niet te best uit in dat duel. Vervolgens liet Almeback, alweer hij, zich aftroeven in een sprintduel tegen Coulibaly. De Zweed trok dan maar aan de noodrem. Terwijl Boucaut zijn gele kaart bovenhaalde, hapten ze bij Club Brugge naar adem.

Twee goals op slag van rust

Na 18 minuten kon Club eindelijk van opluchting ademhalen. Zimling trapte de bal na een corner wondermooi hoog voorbij de verbouwereerde Boeckx: 1-1. Die goal bevrijdde Club, want erna lagen beide ploegen in balans. Bijna was het terug naar af, want El Ghanassy stak na een lang uitgesponnen actie de bal in de zestien. Smolders kopte op de lat. Club Brugge ontsnapte aan een opdoffer, AA Gent incasseerde er twee op slag van rust. Na 43 minuten stuurde Refaelov Dirar goed in de ruimte. De Marokkaan schoof de bal onder Boeckx. Terwijl in de kantine de tapkraan al liep, scoorde Donk zelfs de 1-3. Na een hoekschop was de bal via een Gentse rug voor zijn voeten beland. Via wat Gents textiel trapte hij de bal binnen. Trond Sollied kon zijn kleedkamerspeech helemaal aanpassen.

Bloedstollende scenario

De Noor leek de juiste woorden gevonden te hebben, want Gent krabbelde in de tweede helft overeind. Dat leverde een bloedstollend scenario op. Eerst bracht Coosemans redding op een schot van El Ghanassy, maar wat later was de Marokkaanse Belg niet af te stoppen. Hij zette op rechts twee Bruggelingen in de wind, bracht de bal voor zodat Coulibaly zijn tweede van de avond kon binnen tikken: 2-3. De slag van Vlaanderen was weer een open strijd en in minuut 78 was alles te herdoen. Thijs hield zijn vrije trap laag, Soumahoro pikte de bal op en trapte hem voorbij Coosemans: 3-3. Helemaal dol werd het toen Thijs na 85 minuten de 4-3 via een vrije trap in doel krulde. Alweer gaf Club Brugge een voorsprong uit handen. Toen ook Akpala een rode kaart kreeg voor zijn revanche op Melli leek de wedstrijd gespeeld. Maar invaller Bjorn Vleminckx hield Club Brugge in leven door in de extra tijd van de reguliere speeltijd de 4-4 tegen de netten te koppen op voorzet van Meunier. De al gewisselde El Ghanassy kreeg alsnog een rode kaart. Niets was gisteren te dol in Gentbrugge.

Gent beter, maar strafschoppen

In de verlengingen domineerde AA Gent en was het bij Club pompen of verzuipen. In de eerste verlenging lieten Brüls (naast) en Jorgensen (over) de kwalificatie liggen en kreeg Soumahoro geen strafschop na een fout van Vansteenkiste omdat er al was gevlagd voor een overtreding. In de tweede verlenging was er een redding van Coosemans nodig om een kopbal van Coulibaly uit doel te houden en trapte Brüls een haartje naast de paal. Strafschoppen dus. Ondanks een misser van Mboyo haalde AA Gent daarin alsnog de kwalificatie binnen na reddingen van Boeckx op de penalty’s van Vleminckx en Refaelov. Melli trapte de beslissende 4-2 wél langs Coosemans.

Herbeleef hier AA Gent - Club Brugge LIVE vanaf 20.45u