Berlusconi: 'Geobsedeerde rechters verzonnen Bunga Bunga-feestjes'
Silvio Berlusconi, de veelbesproken 75-jarige premier van Italië. Foto: AFP
'De Bunga Bunga-feestjes hadden niets met seks te maken', zegt de 75-jarige Italiaanse premier Silvio Berlusconi. 'Dat gedeelte werd verzonnen door geobsedeerde rechters die het op mij gemunt hebben.'

'Bunga Bunga is een soort dans, geen seks. En zelfs daar heb ik nooit aan deelgenomen, want ik heb jaren geleden gezworen om nooit meer te dansen', zegt de 75-jarige Berlusconi net voordat hij voor de rechtbank van Milaan moest verschijnen voor een ander proces.

De Italiaanse premier heeft momenteel maar liefst vier rechtszaken tegen hem lopen. Een ervan gaat over seks met de minderjarige prostituee Ruby en de Bunga Bunga-feestjes. Volgens de aanklagers zouden er tot 33 vrouwen op de feestjes aanwezig geweest zijn. Zij moesten zich dan onder meer als nonnen verkleden om dan pikante stripteases te brengen voor de gasten.

'Allemaal verzinsels van door porno geobsedeerde rechters en journalisten', verdedigt Berlusconi zich. 'Ik ben een godsdienstig man, die christelijke waarden hoog in het vaandel draagt. Ik heb die waarden ook overgedragen aan mijn kinderen. Ik zou dergelijke godslastering dan ook nooit toelaten, laat staan er zelf aan meedoen.'

Proces-Mills

Normaal gezien moest vandaag het proces-Mills beginnen in de rechtbank van Milaan. In deze zaak wordt Berlusconi ervan beschuldigd de advocaat David Mills omgekocht te hebben. Mills zou in vorige rechtszaken 'gunstig bewijs' voor de premier aangeleverd moeten hebben in ruil voor betaling.

Maar de rechter verdaagde de zitting omdat Berlusconi niet aanwezig kon zijn omwille van dringende regeringsverplichtingen. Zo moet de 75-jarige Italiaan deelnemen aan de EU-top over de eurocrisis in Brussel.

De zaak zal nu op 28 november voorkomen.