Doodgestoken inbreker uit Borgerhout stond onder toezicht jeugdrechter
De jonge overvaller vluchtte hevig bloedend weg uit het huis waar hij was binnengedrongen. Foto: dlv
De 16-jarige jongeman die zondagmiddag in Borgerhout werd doodgestoken door de 84-jarige bewoner van het huis waar hij inbrak, stond bij politie en gerecht bekend als 'veelpleger', onder meer voor soortgelijke inbraken. Hij stond onder toezicht van de jeugdrechter, zegt het parket van Antwerpen maandag.

Roger V. wordt voorlopig niet vervolgd, omdat de onderzoeksrechter voldoende indicaties heeft dat het om wettige zelfverdediging ging. Hij werd de voorbije jaren al meermaals het slachtoffer van inbraak en diefstal.

Wettige zelfverdediging

Hoewel het onderzoek nog volop aan de gang is en het volgens het parket nog te vroeg is om een definitieve uitspraak te doen over de wettige verdediging, zijn er toch al indicaties in die richting. De 16-jarige inbreker zou de bejaarde bewoner met een schroevendraaier bedreigd hebben en hem hebben gedwongen een kluis te openen.

Nadat Roger V. erin was geslaagd een mes te grijpen, stak hij de inbreker in de keel. De jongeman vluchtte weg, maar bezweek even verderop in de Statielei aan zijn verwondingen. Op zijn lichaam werd geld gevonden dat hij net uit de woning zou ontvreemd hebben. Zijn kompaan is nog steeds voortvluchtig.

Niet eerste inbraak

Roger V. en zijn partner werden de voorbije jaren al meermaals het slachtoffer van soortgelijke feiten. In 2009 gaf een verdachte zich bij een diefstal uit als vertegenwoordiger van een nutsmaatschappij, in 2010 en 2011 volgden er vier pogingen tot inbraak.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in