De bewoner die zondagmiddag in zijn huis in Borgerhout een 16-jarige inbreker doodstak, wordt niet aangehouden. Het parket van Antwerpen heeft een onderzoeksrechter gevorderd om de zaak verder te onderzoeken. De inbreker zou zelf gewapend geweest zijn met een schroevendraaier.

De bewoner is een man van 84 jaar. Hij verkeert nog steeds in shock door de gebeurtenissen en kon daarom nog niet verhoord worden. Volgens het parket waren er twee verdachten betrokken bij de inbraak, al is het niet duidelijk of de kompaan van de 16-jarige inbreker ook zelf mee in de woning is geweest. Mogelijk werd er iets gestolen. De bewoner zal later geconfronteerd worden met de spullen die op het slachtoffer gevonden zijn.

De jongeman was om 12.40 uur het huis in de Vooruitzichtstraat binnengedrongen. Hij had de bewoner bedreigd met een schroevendraaier en hem gedwongen zijn kluis te openen. De bewoner slaagde er echter in een stekend voorwerp te grijpen en zijn belager aan te vallen.

Hij stak de jonge inbreker eenmaal in de keel. De jongeman vluchtte daarop samen met zijn kompaan weg, maar bezweek even verderop langs de Statielei aan zijn verwondingen. De andere verdachte zou nog steeds voortvluchtig zijn.

Strafrechtspecialiste Rim Amdouni betwijfelt dat de 84-jarige man alsnog zal worden aangehouden. 'Ik denk dat er een vrij kleine kans is dat die man vervolgd zal worden', zei ze op Radio 1. 'Er is mijns inziens sprake van wettelijke zelfverdediging. De man is bedreigd geworden met een schroevendraaier. Zijn persoon is dus bedreigd.'