Miu Miu vervangt dertienjarig model door dertiger
Guinevere Van Seenus voor Miu Miu Foto: Miu Miu
De 13-jarige actrice Hailee Steinfeld deed een tijdje terug veel jaloerse wenkbrauwen fronsen toen ze opdook als kersvers gezicht van de herfst- en wintercampagne van Miu Miu. Maar het kan snel keren in de modewereld: voor de volgende campagne schakelt Miu Miu de 34-jarige Guinevere Van Seenus in.

De actrice van True Grit, Hailee Steinfeld werd de voorbije zes maanden tot opkomend talent van het moment gebombardeerd. Nadat ze voor de Oscars werd genomineerd in de categorie 'Beste Vrouwelijke Bijrol', mocht ze de ene rode loper na de andere afschuimen.

En daar speelde de Italiaanse ontwerpster Miuccia Prada handig op in. De 13-jarige actrice werd het nieuwe gezicht van Miu Miu, de jongere lijn van Prada. 

Maar ook in de modewereld zijn sprookjes een kort leven beschoren. Na bakken kritiek doet Miuccia, al dan niet toevallig, voor haar volgende campagne beroep op de 34-jarige Guinevere Van Seenus.

Tijdens de voorbije modeweken mocht Steinfeld nog opdraven in een exclusief ontwerp dat Miuccia voor de gelegenheid ontwierp voor het frisse gezicht. Maar in de nieuwe campagne is de jonge Hailee nergens meer te bespeuren en moet het 34-jarige model hoofden doen draaien.

Van Seenus is afkomstig van Nederland maar groeide op in de Verenigde Staten. Ze heeft een indrukwekkende modellencarrière achter de rug. Zo was ze onder meer het gezicht van campagnes voor Marc Jacobs, John Galliano, Calvin Klein en Jil Sander en liep ze defilés voor Chanel, Prada, Comme des Garçons en Missoni.

Modefotograaf David Sims ontfermde zich dit keer over de beelden.