Vanavond speelt Club Brugge in de Europa League tegen Birmingham. Heel wat supporters van de Engelse club zijn naar Brugge afgezakt. De politie is massaal aanwezig om eventuele relschoppers een halt toe te roepen. Er werden voorlopig twee onregelmatigheden vastgesteld.

Een Engelse supporter sloeg de ruit van een politiewagen stuk en werd hiervoor opgepakt. Een andere persoon werd opgepakt voor openbare dronkenschap. Hij raakte ook betrokken in een kleine vechtpartij. Beide feiten speelden zich af in de buurt van de Eiermarkt.

De Birmingham-supporters worden beschouwd als één van de gevaarlijkste supportersgroepen uit Groot-Brittannië. De Brugse politie zal sproeiwagens en agenten te paard inzetten. Er zal ook steun zijn vanuit de lucht met de helikopter.

Alle Birmingham-supporters, zo'n 5.000 à 6.000, zijn aangekomen in Brugge. De sfeer is gemoedelijk. Er werd aan de café-uitbaters gevraagd om het bier alleen in plastieken bekers te geven als ze buiten drinken.

Vanaf 16u30 werden de Engelse supporters verwacht op 't Zand. Van daaruit  begeleidde de politie hen tot aan het stadion.