Aalst heeft voor het eerst vrouwelijke Prins Carnaval
Kevin Meert haakt af Foto: Hendrik De Rycke
Wel Stephanie Daelman en niet Kevin Meert wordt Prins Carnaval 2012, dat is nu al zeker. Meert haakt af 'omdat hij psychische problemen heeft', zo melden zijn vrienden. Daelman, de enige overgebleven kandidate, wordt zo de eerste vrouw die zich tot Prins Carnaval mag kronen.

De vrienden die Meert steunden in zijn campagne 'hebben in samenspraak met de familie van Kevin besloten om open kaart te spelen'.

'De problemen waarmee Kevin kampt, zijn van psychische aard en kunnen voor een deel toegeschreven worden aan de recente breuk met zijn vriendin', aldus campagneleider Christophe Troch. 

'Daarnaast hebben wij de voorbije maanden herhaaldelijk gemerkt dat Kevin het enorm moeilijk had met een aantal waarnemingen rond de prinsverkiezing en de campagnes daarrond', klonk het nog. 'Feit is dat Kevin enorm twijfelde aan het eerlijke verloop van de prinsverkiezing.'

Het campagnebal dat komend weekend ter ere van Meert gehouden zou worden, gaat niet door. De tickets worden terugbetaald. 

Het kamp van kandidate Stephanie Daelman reageert geschrokken. 'Dit hadden we nooit verwacht en dit is ook niet de bedoeling. Wij zouden veel liever met twee de strijd aangaan. Ik vind het erg voor Kevin, we wensen hem het allerbeste en veel sterkte.'