Indignados verontwaardigd, maar toch naar Evere
Foto: Photo News
Alle Indignados zijn vertrokken uit het Jubelpark. Tegen 13 uur waren alle tenten opgebroken. Ze kunnen terecht in het Georges Pêtrestadion in Evere. Aanvankelijk waren ze daar niet al te enthousiast over, maar uiteindelijk bonden ze toch in.

'We hebben geen geweld moeten gebruiken. De ontruiming verliep in onderling overleg', zegt Ilse van de Keere, de politiewoordvoerster van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene, dinsdag.

De Indignados kunnen terecht in het gemeentelijke Georges Pêtrestadion in Evere. Een delegatie van de actievoerders was daar dinsdagochtend al een kijkje gaan nemen, maar was niet onmiddellijk enthousiast om daar een nieuw kampement op te slaan. 

'De groep dacht dat ze mochten overnachten in de sporthal, maar dat is niet het geval. Ze hadden wel sanitaire voorzieningen ter beschikking', aldus Roland Thiébault van de zone Brussel-Noord (Sint-Joost/Evere/Schaarbeek).

'Ze zijn intussen van gedachten veranderd', klinkt het nu. 'Zowat 45 Indignados zijn aangekomen in het stadion. Ze hebben de toestemming om hier te overnachten en het sanitair te gebruiken."

Sinds zaterdag verblijven de Indignados, die ijveren voor een menselijker Europa en meer basisdemocratie, in het Jubelpark. Het Brusselse stadsbestuur gaf hen tot vandaag/dinsdag de toestemming om daar te kamperen.