Tom Waits gooit nieuwe plaat op het net
Foto: rr
Het was lang wachten voor de fans, maar volgende week ligt het nieuwe album van Tom Waits in de winkel. Wie echt niet meer kan wachten, kan Bad as me nu al online beluisteren.
Als we het live album Glitter and Doom (2009) en de omvangrijke compilatie met moeilijk te vinden materiaal Orphans (2006) even negeren, was het al van 2004 geleden dat Waits met Real Gone nog eens een 'echt' album uitgebracht had. Maar Waits staat bekend als iemand die zijn eigen zin doet en zich niet laat vangen in een strak schema van muziek opnemen, een plaat uitbrengen om er dan een lucratieve tournee achter aan te plakken.  
 
Dat hij ruimschoots zijn tijd genomen heeft om Bad as me op de wereld los te laten betekent niet dat het een omvangrijk werkstuk geworden is: de 13 nummers die online al te beluisteren zijn (de deluxe versie belooft nog drie bonus tracks) duren samen amper drie kwartier. Of dat voldoende is om de honger te stillen, kunnen fans, die zich eerder inschreven op een mailinglijst en een speciale code, nu al beoordelen op badasme.com. Dat is minder exclusief dan het is, want wie nog geen code heeft, kan die nog altijd aanvragen op die website. 
 
Wie dat allemaal te veel gedoe vindt, kan de plaat  volgende week in de winkel vinden.