De topper Anderlecht - Standard was in de praktijk een spelletje van kat tegen muis. Paars-wit maakte na rust brandhout van de Rouches, die een schim van zichzelf waren. Jovanovic en Mbokani hadden met elk een goal een groot aandeel in de 5-0-zege tegen hun ex-club.

Mbokani en Jovanovic stonden uitgerekend tegen hun ex-club voor het eerst samen aan de aftrap in Anderlechtshirt. Het spitsenduo werd geflankeerd door Matias Suarez. Canesin en Vargas zaten op de bank. Bij Standard speelde Jelle Van Damme tegen zijn ex-ploeg.

Anderlecht verdiend op voorsprong

Hoewel Standard sterk begon, was het toch Anderlecht dat op voorsprong kwam. Suarez maakte Opare eerst belachelijk met een poortje, om vervolgens de bal perfect op het hoofd van Jovanovic te schilderen. De Serviër had vooraf beloofd niet te vieren, maar kon zijn blijdschap allesbehalve verbergen.

Afgekeurd doelpunt

Jovanovic' spitsenbroeder Mbokani had in de eerste helft ook bijna een doelpunt tegen zijn ex-club beet, maar werd gedwarsboomd door de scheidsrechter. Die oordeelde dat het listige balletje van de Congolees de achterlijn niet overschreden had. De beelden bewezen zijn ongelijk, Anderlecht werd de 2-0 ontnomen en moest rusten met een 1-0-stand.

Eenrichtingsvoetbal

In de tweede helft zakte Standard als een pudding in elkaar. Gillet luidde de calvarietocht van de Rouches in door zijn vierde opeenvolgende treffer in eigen huis te maken. Even later zorgde Mbokani voor de doodsteek door een diepe bal magistraal over Bolat te lobben. Standard moest uiteindelijk de kelk tot de bodem ledigen, want Suarez en Wasilewski maakten de forfaitscore compleet.

De 5-0-zege van vanavond is ook meteen de grootste thuiszege van Anderlecht ooit tegen Standard, dat zijn wondes zal likken in aanloop van de Europese wedstrijd tegen Poltava.

 

 

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig