Voor de basis- en kleuterschool De Triangel in Hasselt is het uitgesloten dat het gloednieuwe Centrum Geestelijke Gezondheidszorg, dat in december vlakbij de school de deuren opent, ook een afdeling voor de behandeling van zedendelinquenten zal huisvesten. Dat stelt de directie in een persmededeling. Ook voor het schepencollege lijkt deze afdeling onmogelijk op de 'kindercampus'.

Basisschool Triangel, met een kleutervestiging op de kindercampus Hollandsveld in Hasselt, wil onder geen enkele voorwaarde dat het forensisch team van nieuwe Centrum Geestelijke Gezondheidszorg naar hun buurt verhuist.

Hoewel het gaat om een heel klein percentage van de patiënten die het centrum behandelt, is het voor de school uitgesloten dat mensen die veroordeeld werden voor stalking, agressie of seksuele feiten zullen verzorgd worden in de onmiddellijke omgeving van een kleuter- en lagere school, een kindercrèche, een buitenschoolse opvang, scoutslokalen en een voetbalclub met veel jeugdwerking.

'We sluiten ons aan bij het onbegrip, de ongerustheid en het verzet bij de ouders', zegt ondervoorzitter Jan Koninckx namens de directie en schoolbestuur. 'We zullen dan ook alles doen binnen onze mogelijkheden om het welzijn en de veiligheid van de kleuters te verzekeren.'

Schepen van Onderwijs Karolien Mondelaers (CD&V) heeft samen met de burgemeester, het centrum uitgenodigd voor een dringend gesprek. 'Maar het is nu al duidelijk dat we een alternatief zullen moeten zoeken', zegt ze. 'Het gevoel van onbehagen valt alleen weg te werken op een andere locatie.' Ook coalitiepartner Open VLD denkt er zo over.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig