Volwassen Club wint topper tegen Gent
Foto: Photo News
Club Brugge heeft de eerste topper van de tiende speeldag gewonnen. Meunier en Vleminckx maakten een onmachtig AA Gent monddood. Club komt zo voorlopig op de eerste plaats van het klassement.

AA Gent stond er vorig seizoen om bekend amper punten te sprokkelen tegen de traditionele topclubs, met een dramatisch slechte beurt in de Play Off 1 als triest hoogtepunt. Het liet Club Brugge toe om nog over de Buffalo's te springen richting de Europa League, de competitie waarin blauw-zwart voorlopig hoge ogen gooit. Reden genoeg voor de Gentenaars om revanche te nemen.

Klasseflits Odjidja

Club Brugge begon het best aan de wedstrijd. De West-Vlamingen hadden het meeste balbezit en ook de beste kansen. Bjorn Vleminckx kwam dicht bij de openingstreffer, maar hij stuitte op een sterke Jorgacevic. Even later was het wel raak: Vadis Odjidja slalomde vijf Gentenaars voorbij, en zonderde Thomas Meunier af voor het Gentse doel: 1-0.

Gent bleef niet bij de pakken zitten en reageerde via Christian Brüls. Colin Coosemans had echter een prachtige save in huis op de inzet van de Duitstalige Belg. Ook Coulibaly kwam dicht bij een doelpunt, maar de kopbal van de grote spits ging net naast. Op basis van de kansen verdiende Gent de gelijkmaker bij de rust, maar Club had het beste van het spel.

Machteloos Gent

De tweede helft begon aan een gezapig tempo, tot Bjorn Vleminckx eindelijk zijn duivels ontbond. Op (alwéér) een voorzet van Nabil Dirar draaide hij zich mooi vrij, en plaatste de bal netjes naast Jorgacevic. 2-0, wedstrijd gespeeld.

AA Gent was niet in staat een vuist te maken na die mokerslag. De Buffalo's kregen amper nog een kans in elkaar gebokst. In de slotfase kregen de Gentenaars plots wel nog enkele mogelijkheden, maar Jorgensen kreeg de bal niet goed op de slof, terwijl Coulibaly zijn kopbal over mikte.

Toch was de middag niet helemaal rooskleurig voor Club Brugge. Aanvoerder Carl Hoefkens moest met de tranen in de ogen het veld geblesseerd verlaten.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig