Ook de toendra in Alaska is bezet
Foto: Diane McEachern
Het protest van de 'Occupy Wall Street'-beweging kreeg ook navolging tot in het onherbergzame Alaska. Een vrouw postte op de socialenetwerksite Facebook een foto van zichzelf en haar drie honden in het bevroren gras met de slogan 'Occupy the tundra' (Bezet de toendra).

De foto, die symbool staat voor het rurale antwoord op een hoofdzakelijk grootstedelijk protest, werd al door duizenden op het web gedeeld.

De vrouw, assistent-professor Diane McEachern, woont in Bethel, een plaatsje van amper 6.400 inwoners in het verre westen van Alaska. In een interview met de Los Angeles Times zegt de vrouw dat ze graag aan het protest wilde deelnemen. 'Ik vroeg me af wat ik kon bezetten. Wat is mijn context, wat is belangrijk voor mezelf'. Ze riep dan ook symbolisch op 'de toendra te bezetten'.

Volgens haar hebben de inwoners van Bethel ook last van de hoge brandstofprijzen en de afbouw van sociale voorzieningen. Daarenboven wordt in de buurt de bouw van een grote goudmijn gepland, die heel wat schade aan het milieu zou veroorzaken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig